Peugeot uppmuntrar spionbilder på kommande elbilen e-3008

Premiären av nya elbilen Peugeot e-3008 närmar sig och i sommar kommer de första testbilarna att rulla på vägarna. I samband med det släpper Peugeot bilder på tre olika kamouflageklädnader som kommer dölja den produktionsklara bilen.

Peugeot uppmanar också så många som möjligt att försöka fotografera bilen och dela med sig av bilder i sociala medier med taggen #camocatch. Några lyckligt utvalda vinnare kommer sedan att bli först med att få provköra den nya elbilen i början av 2024.

Den officiella avtäckningen av Peugeot e-3008 är planerad till september 2023. Den bygger på Stellantis-koncernens nyligen presenterande elbilsplattform STLA Medium. Plattformen ska kunna möjliggöra räckvidder på upp till 700 kilometer, men exakt vad e-3008 kommer nå upp till är inte officiellt.

Sedan tidigare har Peugeot visat upp de första interiörbilderna på e-3008. Det vi ser är en modern och stilren interiör med en liten kompakt ratt. Kupén präglas av en 21-tums panoramaskärm placerad framför föraren och ovanför instrumentbrädan vilket ska förmedla en svävande känsla.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.