Peugeot ska lansera suvcoupén 408 – kan utmana VW ID.5

I slutet av juni kommer Peugeot presentera en ny bilmodell. Det rör sig om en större modell med suvkaraktär och en ”dynamisk sluttande silhuett”. Även Peugeot inte skriver det rakt ut, så är förväntningen att 408 kommer med en elektrisk drivlina.

Formatmässigt är tolkningen att 408 blir en utmanare till andra elbilar som Volkswagen ID.5 och Volvo C40 Recharge. Två upphöjda elbilar med ett sluttande och aerodynamiskt bakparti.

– Både när det gäller design och ingenjörskonst var sökandet efter hög effektivitet och viljan att erbjuda nya upplevelser kärnan i utvecklingen av nya Peugeot 408, skriver tillverkaren kryptiskt i ett pressutskick.

Den kommer antagligen bygga på Peugeots drivlina EMP2 med en första leveransstart under 2023. Mer än så får vi inte idag, utan får vänta in premiären i slutet av juni.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.