Peugeot lanserar uppdatering av sin bästsäljande elbil e-2008 i Sverige

Peugeot lanserar nu nästa generationen Peugeot e-2008 på den svenska marknaden. Med uppdateringen kommer en starkare motor och ett större batteri. Den nya motorn har en effekt på 115 kW (156 hk).

– Med elbilen kan du nu köra upp till 40 mil på en laddning enligt WLTP, blandad körning. Det är mycket fördelaktigt och ger en extra trygghet både i vardagen och på semestern, berättar Philip Beermann produktchef på Peugeot Sverige.

Räckvidden på upp till 406 kilometer enligt WLTP kommer från ett batteri på 54 kWh. Att ladda vid en 100 kW snabbladdare ska ladda batteriet upp till 80 procent på runt 30 minuter.

Peugeot lanserar modellen med två utrustningsnivåer. Basmodellen Allure kostar från 519 900 kronor och inkluderar bland annat highway drive assist, parkeringssensorer fram och bak, 10-tums pekskärm och 17 tums aluminiumfälgar.

Den som hoppar upp til GT-nivån, med ett startpris på 539 900 kronor, får bland annat Full LED-strålkastare, Alcantaraklädsel med massagestolar, keyless och parkeringskamera fram och bak.

– Man får mycket utrustning redan i insteget Allure eftersom vi vet att det eftertraktas. I GT ingår sedan allt det där extra också, såsom FULL-LED-strålkastare, Alcantaraklädsel, massage i de främre sätena, parkeringskamera fram & bak, samt nyckelfritt lås‐ och startsystem, säger Philip Beermann.

Nuvarande Peugeot 2008 lanserades 2019, och blev snabbt en succé i Europa. I Sverige var det den mest sålda elbilen av Peugeot.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.