Video: Peter Esse åker el-lastbil och får svar på varför det är så bra

Peter Esse har varit i Norge och åkt eldriven lastbil från Scania. Häng med på en åktur i videon nedanför, där Peter ställer frågor om allt från räckvidd, lastvikt, kostnader och hur det är att köra en eldriven lastbil.

– Den stora skillnaden med en ellastbil är komforten, den är helt grym. Det är en ljudnivå och vibrationsnivå som inte går att jämföra. Även om dieselbilar är såpass bra idag, men du har fler komponenter i en dieselbil som vibrerar, rör sig. Här sitter vi på ett batteri och en elmotor och susar fram, berättar chauffören Tommy Durlind och tillägger: ”Man märker inte av det, det är bara en sömlös acceleration”.

Tommy Durlind som senare ska köra tillbaka lastbilen från Oslo till Södertälje berättar att resan bara kräver ett laddstopp. Det är en resa på sju och en halv timme. En restid som också kräver en lagstadgat paus på 45 minuter efter ungefär halva sträckan – ett perfekt tillfälle för att också ladda upp lastbilen så att man inte förlorar någon restid.

Inslaget kan du se nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.