”Pennan ner” för Tesla Model 3

Teslas kommande Model 3, den prisvärda elbilen, är nu färdigritad enligt Teslas Vd Elon Musk. Vi vet att den tidigare prototypen som vi fick se under lanseringen har genomgått ett par ytterligare förändringar och förbättringar.

På de tidiga prototyperna har vi fått se ett väldigt litet utrymme till bagageluckan, något som väckte stark oro. Elon Musk har bekräftat att bagageluckan kommer bli mycket större än de på prototyperna. När vi får se den färdiga bilen är oklart.

luckabak

Tesla håller tidsplanen

Tesla har kunnat påbörja vissa tillverkningsverktyg till bilen. Bland annat är måleriverkstaden på plats och nästa skedde är att börja arbeta på chassi och monteringsavdelningarna i fabriken, meddelande Tesla under en kvartsrapportering igår.

Produktionen räknas komma igång i juli 2017 och de första bilarna beräknas sedan rulla ut i USA under december 2017. Till Sverige räknar vi att få hit de första bilarna under 2018.

373 000 förbokade

373 000 köplatser till Model S är köpta, till en kostnad om 10 000kr. Ifall samtliga av de köpta platserna resulterar i ett bilköp har Tesla en rejäl volym att stå upp till. Model 3 räknas kosta omkring 350 000-400 000kr i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.