Pekskärmar är en säkerhetsfråga för Hyundai – kommer behålla riktiga knappar

Hyundai slår ett slag för att stå emot trenden att ersätta fysiska knappar och reglage med touchpaneler och skärmar. I alla fall så länge det kan vara en fråga om säkerhet.

Det var i samband med lanseringen av nya Hyundai Kona som chefsdesigner Sang Yup Lee lovade att Hyundai kommer att hålla hårt i knapparna även i framtiden.

– Vi har använt de fysiska knapparna ganska mycket de senaste åren. För mig måste de säkerhetsrelaterade reglagen vara en fysisk knapp, sa han.

När man kör är det svårt att kontrollera en skärm vidhåller Sang Yup Lee. Med en fysisk knapp kan man känna sig fram till reglaget.

– Vi kommer att fortsätta att ha fysiska reglage. När det kommer till nivå 4 autonom körning, då kan vi ha virtuella knappar, men tills dess, som jag sa, när det kommer till körning är det säkrast att ha ögonen på vägen och händerna på ratten, fortsatte Sang Yup Lee.

Via CarsGuide Australia.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.