Påstådda bilder på el-Saaben, NEVS 9-3

Påstådd spionbild på NEVS 9-3

Den kinesiska sajten Car News China bjuder på ett gäng lågupplösta bilder, på vad som sägs vara NEVS 9-3, alltså en elektrisk version av före detta Saab. För fem år sedan förvärvade NEVS konkursboet efter Saab med ambitionen att sätta Saab på våra vägar igen, men som ett elfordon.

Spionbilderna visar en bil nästintill identisk med Saab 9-3 som vi känner till den. Skillnaden är en ny front och en täckt grill. Om detta är den riktiga karossen eller om den kommer genomgå flera andra förändringar återstår att se. Den 7:e juni är officiella avtäckning av bilen på ett event i Peking.

Påstådd spionbild på NEVS 9-3

NEVS 9-3 kommer ha en räckvidd på 30 mil och en topphastighet av 140km/h. Den kommer att tillverkas i Tianjin i Kina, de första 150 000 bilarna är redan bokade av Panda New Energy, ett kinesiskt leasingbolag specialiserad på elbilar.

Huruvida tillverkningen i Trollhättan kommer uppstå är oklart, men NEVS har utlyst flera lediga ingenjörstjänster i Trollhätan.

Källa: Car News China

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.