På måndag kan du förboka en Audi e-tron

Audi e-tron prototyp i Geneve.

Audi följer trenden som Tesla satte för den eldrivna bilindustrin, nämligen att erbjuda möjligheten till att förboka en tidig möjlighet till att lägga en beställning. Genom att lägga en deposition har du möjlighet att sedan beställa en Audi e-tron före alla andra.

Förhandsbeställning öppnar på måndag och genom att betala 20 000kr i en återbetalningsbar deposition kommer du att få ”reservera en plats i den första produktionsvågen”, som Audi uttrycker det i ett utskick till de som följt utvecklingen av e-tron.

Audi är tydliga med att det inte är en bindande beställning, utan man kan när som helst få tillbaka sina pengar om man väljer att inte köpa en Audi e-tron. (Här kan du från och med måndag göra din reservation)

I Norge, där möjligheten att lägga en reservation funnits ett tag har hittills 4 000 reservationer gjorts.

Svenska priset är ännu inte kända

I Tyskland har Audi bekräftat ett pris på 80 000 euro, svenska Audi har dock inte bekräftat det svenska priset, men fritt översatt, och tillägg för svensk istället för tysk moms pekar det åt att startpriset troligtvis ligger på runt 800 000 – 850 000kr, alltså ungefär i samma prisklass som Jaguar I-Pace, som börjar från 829 000kr.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.