På gång: Foxconn visar liten elbil och el-pickup

Techjätten Foxconn har börjat snegla på elbilar. Förra året visade företaget upp flera koncept på elbilar och elbussar och dessutom ska man bygga elbilar åt Fisker.

Mer är på gång. Den 18 oktober planerar Foxconn att visa upp två nya elbilsmodeller. Dels en kompakt elbil med namnet Model B som är designad av Pininfarina. Storleksmässigt påstås den matcha Volkswagen ID.3.

Foxconn berättar inte så mycket om modellen idag men genom Pininfarin får vi en första videoteaser med titeln: ”Detta är en skönhet, en best. Den är designad med Pininfarina.”

Den andra modellen som Foxconn planerar att visa upp den 18 oktober får namnet Model V. Det är en eldriven pickup med dubbelhytt. Den är däremot inte designad med Pininfarina.

– Här kommer Taiwans första egendesignade och utvecklade multifunktionella elektriska pickup, Model V, skriver Foxconn om modellen.

I en en liten kortare teaserfilm får vi en första titt även på Model V:

Det finns inga uppgifter för nära Foxconn planerar att sätta modellerna i produktion eller på vilka marknader man har för avsikt att lansera modellerna på. Vi får helt enkelt hålla oss till 18 oktober där Foxconn berättar mer om de två elbilarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.