På fredag kan du boka Skodas nya familje-elbil – räckvidd på 500km och dragkrok

Konceptbild: Skoda Vision iV som senare blir produktionsmodellen Skoda Enyaq

Snart är Skodas första familje-elbil här. På fredag öppnar förhandsbokningen till säljstarten som sedan sker i mitten på maj i år. De första leveranserna av den nya elbilen ska sedan ske under första kvartalet i 2021.

Den nya bilen är baserad på prototypen Skoda iVision och har nu fått projektnamnet Skoda A-SUVe. Det riktiga namnet presenteras senare i år. Bilen är rymlig med fem sittplatser och får en uppseendeväckande design (Skodas ordval). Räckvidden anger Skoda är upp till 500 km. Bilen kommer erbjudas i olika batteristorlekar bestående av ett vätskekylt litium-jon högvoltsbatteri. Snabbladdning ska vara möjligt med en effekt på över 100 kW.

Förbokningen är kostnadsfri, och är inte heller bindande. Förbokningen innebär att bilen prioriteras i produktionen förutsatt att den beställts inom fyra veckor från att ordersystemet öppnats i maj.

Skoda Vision iV. Foton: Driving Electric.

Norska Elbil24 har provkört prototypen av elbilen – Skoda iVision. I det reportaget skriver de att bilen med stor sannolikhet också får dragkrok, med en dragvikt på 1 600kg. Det reportaget kan du hitta här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.