Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Snart är Skodas första familje-elbil här. På fredag öppnar förhandsbokningen till säljstarten som sedan sker i mitten på maj i år. De första leveranserna av den nya elbilen ska sedan ske under första kvartalet i 2021.

Den nya bilen är baserad på prototypen Skoda iVision och har nu fått projektnamnet Skoda A-SUVe. Det riktiga namnet presenteras senare i år. Bilen är rymlig med fem sittplatser och får en uppseendeväckande design (Skodas ordval). Räckvidden anger Skoda är upp till 500 km. Bilen kommer erbjudas i olika batteristorlekar bestående av ett vätskekylt litium-jon högvoltsbatteri. Snabbladdning ska vara möjligt med en effekt på över 100 kW.

Förbokningen är kostnadsfri, och är inte heller bindande. Förbokningen innebär att bilen prioriteras i produktionen förutsatt att den beställts inom fyra veckor från att ordersystemet öppnats i maj.

Skoda Vision iV. Foton: Driving Electric.

Norska Elbil24 har provkört prototypen av elbilen – Skoda iVision. I det reportaget skriver de att bilen med stor sannolikhet också får dragkrok, med en dragvikt på 1 600kg. Det reportaget kan du hitta här.