Overkligt snabba elbilen McMurtry Speirling sätter banrekord

För ett par år sedan kunde vi se när den specialbyggda elbilen McMurtry Spéirling tog sig an Hill Climb på Goodwood Festival of Speed. Det hela såg nästan overkligt snabbt ut. Nu visar McMurtry att konsumentversionen Spéirling PURE hyper-track car är minst lika bra.

I en uppvisning kniper den snabba elbilen det nya varvrekordet på racingbanan Hockenheim i Tyskland. Det med en tid på 1 minut och 24,43 sekunder, vilket är 14,1 sekunder snabbare än den tidigare rekordhållaren Mercedes-AMG One. Banan är 4,57 kilometer lång.

Det är dessutom värt att McMurtry endast kopplat på 75 procent av det möjligt kraftuttaget i bilen, och 75 procent av den möjliga nedåtkraften. Med de premisserna har man dessutom lovat att fortsätta sin rekordturné under 2024 och 2025 på fler berömda banor runtom i världen.

För den som vill lägga vantarna på en Spéirling PURE hyper-track car så börjar priserna på 895 000 pund, nästan 12 000 000 kronor. Tillkommer gör dessutom skatter och avgifter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.