Otippade mötet: Kan MG4 Xpower krossa Audi e-tron GT i ett dragrace?

Den snälla halvkombin MG4 är ett attraktivt erbjudande, med ett relativt bra pris i förhållande till vad man får. Den sticker ut med en tuff design och en modern elektrisk drivlina med lagom mycket prestanda. I början på juli bestämde sig MG för att visa upp något tuffare.

Då presenterande biltillverkaren en fyrhjulsdriven prestandaversion av MG4. Med nya MG4 Xpower erbjuder MG istället något långt bortom lagom. Prestandamodellen har en total motoreffekt på 320 kW (435 hk) och klarar 0 till 100 km/h på 3,8 sekunder.

Youtube-kanalen What Car tyckte därför det var lämpligt att sätta den nya elbilen på prov i en något otippat möte. Det blev dags för ett dragrace och motståndaren är den dubbelt så dyra Audi e-tron GT med Porsche-teknik och en maximal motoreffekt på 390 kW (523 hk).

What Car ställde upp de två elbilarna vid startlinjen, aktiverade Launch-läget och drog iväg. Mötet kan du se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.