Orderböckerna för nya elbilen Audi Q4 e-tron har öppnat – leverans i sommar

Audi Q4 50 e-tron

Knappt en vecka efter premiären är Audi nu redo att ta emot beställningarna av sin nya kompakta elsuv Audi Q4 e-tron. Tillverkningen är redan igång och de första som beställer en bil kan förvänta sig leverans redan i sommar.

Audi Q4 e-tron kommer i flera olika utföranden, där den bakhjulsdrivna mellanmodellen Q4 40 e-tron med längst räckvidd i Q4-familjen spås bli storsäljaren. De svenska priserna för den modellen startar på 564 700 kronor.

– Förhandsintresset har varit enormt och vi är glada över att kunna starta försäljningen av Audi Q4 e-tron så snabbt. Vi ser den som en riktig tjänstebilsfavorit som dessutom passar många familjer. Vår större suv Audi e-tron är redan väldigt populär. Vi räknar därför med att minst fördubbla vår andel elbilar försäljningsmässigt i år, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

Mellanmodellen Q4 40 har en motor på 204 hästkrafter (150 kW), kan snabbladdas med upp till 125 kW och har en räckvidd på upp till 510 kilometer. Trots att orderböckerna öppnat sker lanseringen hos återförsäljarna först i juni.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.