ORA visar upp elbilen The Next Ora Cat som är både kraftfull och lite läcker

Kinesiska elbilstillverkare Ora håller på att etablera sig i Sverige. Först ut är den lilla elbilen Ora 300 Pro som har säljstart i november. Men runt hörnet hägrar fler elbilar.

The Next Ora Cat tar formen av en större och lyxigare sedanmodell. ORA premiärvisade den nya modellen på bilmässan i Paris. Jag har har tagit en närmare titt på den. Det vi ser är en elbil med runda former och aerodynamisk kaross.

The Next Ora Cat har en räckvidd på upp till 430 kilometer från ett batteri på 83,49 kWh. Den får fyrhjulsdrift och en kraftig drivlina med en effekt på upp till 300 kW (402 hk). 0–100 km/h gör den på 4,3 sekunder och toppfarten är 180 km/h.

Representanterna på plats berättade att detta kan vara modellen som kommer efter Ora 300 Pro och Ora 450 Pro+. Om den första lanseringen av den mindre kompakta elbilen är lyckosam kan denna följa mot slutet av 2023.

De runda formerna går också igen på insidan, där allt som kan bli runt är runt. Instrumentering, knappar och högtalare går i det cirkulära tänket. Jag tycker verkligen att det här var något helt annorlunda – och faktiskt också ganska läckert på sitt egna vis.

Den exteriöra aerodynamiska formen för definitivt tankarna till Hyundai IONIQ 6. Även om IONIQ 6 blir betydligt effektivare. Fyrhjulsdrivna IONIQ 6 har en räckvidd på upp till 583 kilometer från ett batteri på 77 kWh.

Video: Kolla in videon när jag tar en första titt på The Next Ora Cat samt Ora 300 Pro och en tilltuffad GT-modell.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.