Opels nya elbil körde från London till Paris – utan problem

Just nu pågår motormässan i Paris och Opel avtäckte idag sin elbil Ampera-E. Det var inför en nyfiken publik som Opels Vd Karl-Thomas Neumann visade upp sin skapelse med stora lovord.

– Detta är Elbilen med stort E, det elektriska fordonet för alla, yttrade Karl-Thomas från scenen. Och motiverar sina ord med att de tagit sig an den största utmaningen för elfordon. Nämligen räckvidden. Preliminära tester visar att elbilen kan nå 50 mil på en laddning. Att ta en laddpaus på 30 minuter under resan kan också snabbt ge ytterligare 15 nya mil i en vanlig laddstolpe.

Opel Ampera-E lanserar i Europa under första halvåret av 2017. Priset är okänt, men det har tidigare spekulerats om en prislapp på omkring 350 000.

Karl-Thomas Neumann kör in nya Ampera-e på scenen.
Karl-Thomas Neumann kör in nya Ampera-e på scenen.

Körde från London till Paris

För att bevisa räckvidden körde en Ampera-E från London till Paris inför motormässan på en enda laddning. En resa på 417 kilometer, och när bilen är framme i Paris har den ytterligare 80 kilometer till godo på sin räckviddsmätare.

Se filmen nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=eKMBGH-vctE

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.