Opel visar upp framtidens elbil: Opel GT X

2018 Opel GT X Experimental

I samband med Opels intåg i den franska bilkoncernen PSA har Opel valt att ta en ny satsning på elbilen. Därför visar man nu upp konceptet OPEL GT X som är en renodlad elbil. GT X är en kompakt SUV, vilket för närvarande är en av de mest populära modellerna på den europeiska marknaden.

Bilen ska illustrera formen för Opels framtida modeller, och kommande formspråk. Interiören är avskalad och har fått en visuell och digitaliserad design. Elbilen kommer ha ”nästa generations kompakta litiumjonbatteri” med induktiv laddning och 50 kWh, vilket går i linje med Opels plan att erbjuda ett eldrivet alternativ för alla modeller till 2024.

Sannolikt är dock att Opels första elbil inte blir en crossover baserad på det här konceptet utan en variant av den lilla bilen Corsa, som kommer gå under namnet Opel eCorsa.

Den avskalade interiören i Opel GT X Experimental
2018 Opel GT X Experimental
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.