Opel visar eldriven campingbil baserad på Opel Zafira-e

Opel har tagit fram en eldriven campervan baserad på minibussen Opel Zafira-e. Idag visar Opel upp konceptet Crosscamp Flex som ska ge oss en förhandstitt på den färdiga campingbilen som Opel planerar att lansera nästa år.

Crosscamp Flex har allt som den moderna camparen behöver. Roterbara förarstolar, köksavdelning med tvättställ, gasspis och skåp. Här finns också behållare för vatten och avlopp.

Campingbilen kan erbjuda upp till fyra sovplatser. Den bakre stolsraden går att fälla ner till en dubbelsäng. Ytterligare två sovplatser finns under det höjbara taket.

Drivlinan har ett batteri på 75 kWh och erbjuder en räckvidd på upp till 322 kilometer. Snabbladdning är möjlig med upp till 100 kW. Elektroniken ombord, som belysning, kylbox och USB-uttag drivs av ett 95 Ah extrabatteri.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.