Opel uppdaterar lilla elbilen Corsa Electric – längre räckvidd och ny design

Opel uppdaterar nu en av sina första elbilar – den kompakta elbilen Opel Corsa Electric. Med det kommer en ny design, kraftfullare motor, längre räckvidd och en ny digital förarmiljö. Framträdande för exteriören är framför allt en ny front som följer Vizor-formspråket som introducerades med Opel Mokka-e.

Opel kommer erbjuda den eldrivna Corsa med två olika motoralternativ. Kvar finns den nuvarande motorn på 100 kW (136 hk). Denna modellen kommer ha en räckvidd på 357 kilometer (WLTP). Opel anger ingen storlek på batteriet.

Det andra nya alternativet är en motor på 115 kW (156 hk) och i ett utförande som erbjuder en räckvidd på 402 kilometer (WLTP). Här får vi inte heller några uppgifter om storlek på batteriet.

Klart är i alla fall att båda modellerna ska kunna snabbladdas från 20 till 80 procent på en halvtimme. Men några uppgifter om snabbladdningseffekt kommuniceras inte.

Ny interiör

Opel är också sparsamma kring övriga tekniska specifikationer vid det här tillfället.

Man lägger dock allt mer stärre fokus på den uppdaterade interiören. Opel beskriver den nya interiören som modern, med ny sätesdesign, växelspak och ratt. Här finns också en ny digital förarmiljö med ett nytt uppdaterat infotainmentsystem på en 10-tums pekskärm.

Infotainmentsystemet är baserat på Qualcomm Snapdragon Cockpit Platform. Förbättrad grafik, multimedia och AI ska skapa en mer adaptiv förarmiljö som ska möta passagerares behov. Opel Corsa får också trådlöst stöd för Apple CarPlay och Android Auto. 

– Opel Corsa har varit en storsäljare i över 40 år, och de senaste två åren har modellen varit den mest sålda i småbilssegmentet i Tyskland, och även i Storbritannien under 2021. Framgången med Corsa är en bekräftelse på vårt arbete och ger oss mer motivation att fortsätta. Nya Opel Corsa är ännu mer modern, mer emotionell och bättre, sa Opels vd, Florian Huettl.

Opel Sverige har inga klara uppgifter om svenska priser. Man planerar för säljstart i höst med lansering under årets fjärde kvartal. Nuvarande versionen Corsa-e kostar från 469 900 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.