Opel vill erbjuda en elbil för 25 000 euro

2018 Opel GT X Experimental

Opel har flera nya elbilar på gång med lansering till nästa år. Nyligen fick sig Opel Corsa-e ett lyft, och framåt kommer också både Grandland och Crossland som elbilar. Florian Huettl som är VD nöjer sig dock inte med det.

Med elektrifieringen ser Opel en goda möjligheter att positionera om sig, berättar han i en intervju med tidningen Automobilwoche. Florian framhäver det som extremt viktigt, för att utmana framgångsrika rivaler som Tesla men också de kinesiska tillverkarna som snabbt vunnit mark i Europa.

Musklerna från moderbolaget Stellantis ska göra det möjligt. Målsättningen är att alla modeller som Opel säljer i Europa 2028 kommer att vara elbilar och med en sådan bredd kommer man upprätthålla en betydande försäljningsvolym. Opel erkänner också det tydligare behovet av billigare elbilar.

– Först och främst handlar det om rätt paktering, om rätt batteristorlek, drivning, laddningssystem. En optimal kompromiss mellan prestanda, kostnader och fordonsvikt måste hittas, förklarar Florian Huettl.

– Vårt mål är att kunna erbjuda en fyrdörrars elbil med plats för fem passagerare för 25 000 till 27 000 euro, ger Florian Huettl som ett konkret löfte.

Nytt koncept till hösten

Vägen framåt kommer Opel illustrera genom konceptet Opel Exerimental. Det kommer ha premiär i samband med bilmässan IAA Mobility i München i höst.

– Som namnet antyder kommer Opel Experimental att ge en tydlig vision för varumärket och inte bara för en bilmodell. Det visar vart vårt varumärke är på väg under de kommande åren och kommer att påverka alla våra nästa generations produktionsfordon. Det är en symbol för vad vi vill uppnå med varumärket Opel, säger Florian Huettl.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.