Opel Corsa-e får ett pris på €29 900 i Tyskland – svenska priser ännu inte kända

Det var nyligen som Opel presenterade sin eldrivna version av Opel Corsa, döpt till Corsa-e. Det vi fick se då var en liten kompakt elbil med för sin klass imponerande prestanda. Den lilla elbilen får en räckvidd på 330 kilometer, och är utrustad med ett 50kWh-batteri som kan snabbladdas på 30 minuter.

Vi har idag inga svenska prisuppgifter, men Opel i Tyskland har öppnat upp för förhandsbeställningar och har då också gått ut med priset. Där ligger frånpriset för Opel Corsa-e på €29 900 – vilket kan ge oss en fingervisning om prissättningen i Sverige.

Den gamla fossilvarianten av Corsa kostar i Tyskland från €14 500. I Sverige kostar fossil-Corsa från 124 900kr. Vad Corsa-e kommer kosta i Sverige är ännu inte känt. På vår marknad har man endast aviserat att bilen blir beställningsbar inom kort.

Opel Corsa-e med privatleasing

Opel Corsa-e kommer också med leasingalternativ, där är priset €299 per månad – för en en extrautrustad modell kallad ”First Edition” som kontant har ett grundpris på €32 900.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.