Opel Ampera-E klarar 400km i oberoende test

Pressbild: Opel Ampera-E

Det påstår amerikanska Consumer Reports som utfört oberoende tester av elbilar. De har nämligen provat bilen Chevrolet Bolt, som är namnet på Opeln Ampera-E för den amerikanska marknaden.

Chevrolet Bolt  klarar enligt testet 40,2 mil på en laddning och har därmed längre räckvidd än någon annan elbil testad av amerikanska Consumer Reports.

Tidigare rekordet för elbilar testade av Consumer Reports innehas av Tesla som spelar i en helt annan prisklass. Då testades en 2016 Tesla Model S 75D som nådde 37,8 mil samt en 2016 Tesla Model X 90D som nådde 37,1 mil. Consumer Reports har ännu att testat Teslas bilar med 100kWh-batteri.

Okänt pris och leverans till Sverige

Det finns ännu inget officiellt pris på Opel Ampera-E men uppskattningar har gjorts mellan  350 000 – 400 000kr. Räckvidden enligt Opel baserat på den europeiska standarden NEDC-skalan är 52 mil, om du vill jämföra den med vår räckviddtabell.

När Ampera-E kommer till Sverige är fortfarande oklart. I Europa är Norge prioriterat där de första leveransen började komma i början av sommaren. Därefter följer bland annat Tyskland och Nederländerna.

Relaterat: Vad är NEDC när man pratar om räckvidd på elbilar? 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.