Ola är en elbil från Indien – efter framgången med elskotrar följer elbilar

Uppstickaren Ola Electric har rivstartat på den indiska marknaden med sina eldrivna skotrar. Bland ingredienserna i vinnarkonceptet finns skotrar med enkel design, rejält med prestanda och räckvidd samt ett egenutvecklat operativsystem.

Idag har Ola Electric landets största fabrik för helt eldrivna tvåhjuliga fordon. Nu har företaget ställt in siktet på eldrivna fordon med fyra hjul. I samband med ett kundevent visade företagets VD och grundare Bhavish Aggarwa upp en teaser på en elbil.

Enligt indisk press ska lanseringen ske någonstans mot slutet av 2023. Det framkommer också att företaget har vissa globala ambitioner med Nya Zeeland och Latinamerika som första steg i planerna.

– Vi kommer alltid att bygga de bästa produkterna i världen, det är mitt löfte till dig, det är vårt löfte till alla kunderna. Vi ses igen den 15 augusti och då har jag mer att berätta om den här produkten, avslutar Bhavish Aggarwa.

Kan företaget duplicera framgångarna med sina eldrivna skotrar kan man säkert också revolutionera och påskynda skiftet till elbilar i världens näst mest befolkade land. Bland andra utmanare finns Indiens största biltillverkare Tata Motors som nyligen presenterande en större satsning på elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.