OKQ8 ska bygga snabbladdare för lastbilar tillsammans med Volvo

OKQ8 håller på att bygga snabbladdare för personbilar med målet att erbjuda Sveriges största nätverk med snabbladdare. Totalt ska det bli 800 laddpunkter fördelade över 300 stationer senast 2026. Innan slutet på det här året är målet att erbjuda snabbladdare på runt 50 stationer i Sverige.

Nu meddelar också OKQ8 nästa steg i sin satsning på snabbladdning. OKQ8 ska också bygga ett nätverk för snabbladdare till eldrivna lastbilar. Målet är 44 stationer som tillsammans ska ge fler än 90 laddpunkter.

29 av stationerna bygger man i ett samarbete med Volvo Lastvagnar. Stationerna ska vara utplacerade hos Volvo Lastvagnar och dess återförsäljare. De resterande 15 stationerna är planerade vid OKQ8-anläggningar.

Varje laddplats kommer att vara utrustad med två till fyra laddpunkter som vardera levererar en effekt på upp till 350 kW. Antalet laddplatser avgörs utifrån den beräknade trafikmängden man räknar ha under de kommande fem åren.

– Vi är stolta över att vi har tecknat en avsiktsförklaring med Volvo Lastvagnar med avsikt att bygga ett av Sveriges största sammanhållna nätverk av laddplatser för den tunga trafiken, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.

Om alla förutsättningar faller på plats räknar OKQ8 med att stationerna ska vara i drift under 2023.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.