OKQ8 öppnar stora publika laddplatser i Göteborg och Malmö – ny taktik

Sedan december 2021 har OKQ8 öppnat 114 supersnabbladdare vid flera av sina bemannade stationer i Sverige. Under året ska utbyggnaden av snabbladdare öka ytterligare.

Men nu tar OKQ8 dessutom till ytterligare en ny taktik. Det genom att satsa på destinationsladdning (AC-laddare) och snabbladdare (DC-laddning) i anslutning till flera stora shoppingcentrum.

OKQ8 har inlett ett samarbete med köpcentrum- och fastighetsbolaget Steen & Strøm. Planen är att OKQ8 ska sätta upp 240 laddpunkter vid fyra stora köpcentrum i Sverige och Danmark.

– Elbilsladdning sker ofta även utanför den traditionella drivmedelsstationen. Därför ser vi till att sätta upp supersnabbladdare både på våra befintliga stationer och på platser där människor rör sig. Vi kan se att många elbilsägare efterfrågar laddplatser i samband med shopping och parkering och därför känns det självklart för oss att vi nu kan gör det möjligt genom att installera laddare vid två stora shoppinggallerior i både Göteborg och Malmö, säger Agnes Palinski, Kommunikationschef på OKQ8.

De nya laddpunkterna kommer att installeras i Allum Köpcentrum i Göteborg och Emporia i Malmö. Det rör sig om 50 stycken 22 kW AC-laddare och 10 stycken 50 kW DC-laddare vid varje köpcentrum.

Först ut att öppna blir laddpunkterna vid Allum Köpcentrum, vilket kommer ske under den första halvan av detta året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.