OKQ8 köper elbilspoolen Move About i Sverige

OKQ8 har satsat på snabbladdare för elbilar vid sina stationer och har även elbilar i sitt uthyrningsutbud. Nu stärker man sin satsningar på elbilar än mer genom att köpa den svenska delen av elbilspoolen Move About.

Move About grundades 2006 i Oslo som Skandinaviens första bilpool med fokus på elbilar. Under 2009 lanserade man i Sverige. Idag har Move About 120 bilpooler i Sverige fördelade över 30 orter. I bilpoolen ingår elbilar från Tesla, Hyundai, Nissan, Kia och Volkswagen. Uthyrningen sker kontaktlös genom en mobilapp.

– Köpet av Move Abouts verksamhet i Sverige är en strategiskt viktig affär i linje med vår övertygelse om att vara en del av omställningen och att bidra till en ökad hållbar mobilitet i samhället. Att kunna erbjuda lättillgängliga mobilitetstjänster till företag, kunder och medlemmar har varit vårt fokus under en längre tid. Därför känns det fantastiskt att genom förvärvet kunna erbjuda bilpooler på över 120 platser i Sverige, säger Petra Edlund, Head of Mobility, på OKQ8.

Den svenska verksamheten av Move About övergick i OKQ8:s regi från och med idag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.