OKQ8 bygger snabbladdare på 300 stationer – med kortbetalning

I december gick OKQ8 och Skellefteå Kraft ut med nyheten att man tillsammans ska bygga ett nytt nätverk av snabbladdare. Det blir 800 nya laddpunkter, fördelade över 300 stationer. Laddpunkterna kommer ha en kapacitet på upp till 150 kW.

När de två bolagen gick ut med nyheterna kommenterade de kort kring betallösningen. Det skulle vara enkelhet, transparens och ett sätt som inte nämnvärt skiljer sig från dagens betalning vid en pump, skrev man då i ett pressmeddelande.

Den kommentaren gjorde det hoppfullt hos många läsare som hoppades på kortbetalning vid laddstolparna. Tidningen Vi Bilägare har sedan dess varit i kontakt med Erik Moglia, bränslechef på OKQ8 och nu kan bekräfta det:

– Vårt mål är att det ska vara minst lika enkelt att ladda som att tanka sin bil i dag. Då kan du betala med kort, i appen eller butiken. Man kommer kunna betala med kreditkort och det ska vara ett rimligt pris, men vi kommer återkomma kring detta framöver.

Utbyggnaden av det nya laddnätverket startar i höst. Elen är 100 procent förnyelsebar och levereras i samarbete med Skellefteå Kraft.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.