OKQ8 bygger nya snabbladdare – stor satsning i Västerbotten

Foto: Bengt Alm

Utbyggnaden av snabbladdare hos OKQ8 fortsätter. Nu är det stationer längre upp i landet, mer bestämt i Västerbotten som får snabbladdare.

Två nya snabbladdare har öppnat upp vid stationerna i Norsjö respektive Burträsk. Satsningen på snabbladdare i regionen är ett samarbete mellan OK Västerbotten, Skellefteå kraft och OKQ8.

– Vi pratar gärna om hur vi vill skapa förutsättningar för ett hållbart och levande län, då krävs det även satsningar i de områden som annars prioriteras bort, kommenterar Erica Lundgren, VD på OK Västerbottens.

Stationerna har en effekt på upp till 150 kW med två laddpunkter vardera. Precis som hos de tidigare snabbladdarna hos OKQ8 är det enkelt att ladda och betala med kort vid stationerna.

Under hösten och vintern kommer också nya snabbladdare till OK Västerbottens stationer i Vilhelmina, på Solbacken i Skellefteå och Ersboda i Umeå.

Satsningen på snabbladdare inom OKQ8 är en del av en rikstänkande satsning. Målet är att bygga 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer i hela landet senast 2026. Det är Skellefteå Kraft som investerar, driftsätter och underhåller laddplatserna.

Snabbladdarna finns idag hos OKQ8 i Burträsk, Halmstad, Hisings Backa, Huskvarna, Kungsbacka, Linköping, Norsjö, Sollentuna, Sundsvall, Trelleborg, Upplands Väsby, Valbo, Ödeshög, och Örebro. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.