Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

OKQ8 bygger landets största nätverk med snabbladdare till elbilar – 300 stationer

OKQ8 och Skellefteå Kraft har inlett ett samarbete om att bygga supersnabbladdare på fler än 300 stationer runtom i landet under de närmsta åren. Det kommer bli det största och mest omfattande nätverket av snabbladdare i Sverige när det står klart.

Satsningen är egentligen större än så. Den innebär totalt minst 1 100 nya laddpunkter på omkring 400 stationer längs vägarna i Sverige och Danmark. Laddarnas effekt kommer att ligga på 150 kW och uppåt, jämfört med dagens vanligaste snabbladdning på 50 kW.

– Vi satsar stort och med full kraft. Dagens laddbara bilar behöver egentligen inte så höga kW-tal som 150 kW, men vi vill leda utvecklingen att göra det enkelt att välja elektrifierat både nu och i framtiden – det här är ett viktigt steg i omställningen till fossilfrihet, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.

Utöver hög tillgänglighet betonar OKQ8 också att rätt betallösning är en viktig del i etableringen av nya laddpunkter. ”Enkelhet, transparens och ett sätt som inte nämnvärt skiljer sig från dagens betalning vid pump är målet”, skriver OKQ8 i ett pressmeddelande..

Elen som levereras i samarbete med Skellefteå Kraft är 100 procent förnyelsebar. Något som ska ha varit avgörande för samarbetet.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I slutet på april var det premiär för nya fyrhjulsdrivna ID.4. Nu öppnar Volkswagen orderboken för det nya tillskottet. Modellen får tilläggsbeteckningen GTX och...

Elbil

I helgen har Elon Musk medverkat i den populära humorshowen Saturday Night Live som spelas in i New York. Samtidigt som Elon gästade stortstaden...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons