Ökat fokus på elbilar och lyxbilar ska hjälpa Hyundai att förbli lönsamma

Elbilar och lyxbilar ska garantera att Hyundai förblir lönsamma medan biltillverkaren tacklar bekymmer i leveranskedjorna, turbulenta priser på råmaterial och inflation. Det skriver Hyundai i ett pressmeddelande efter sin senaste kvartalsrapport.

I en tid av ”osäkerhet kommer företaget att fokusera på att återhämta försäljningen genom en optimerad produktion och försäljningsplan i den globala verksamheten”. Den planen innehåller en förbättrad produktmix av SUV:ar och lyxbilsmodeller.

Här inkluderar Hyundai också elbilar. Särskilt lyfter Hyundai fram nya elbilen IONIQ 6 som lanserades under förra kvartalet i Sydkorea samt GV60 från lyxmärket Genesis. Målet är att Hyundai ska ”fortsätta att stärka sin globala ledande position inom elbilar”, skriver Hyundai i pressmeddelandet.

Under årets tredje kvartal ökade fordonsförsäljningen med 15 procent jämfört med samma period förra året. Störst var ökningen globalt med 15,9 procent. I Sydkorea var ökningen fem procent.

Försäljningen av elbilar ökade med 27 procent under kvartal tre, jämfört med samma period förra året. Hyundai levererade 52 000 elbilar vilket stod för 5,1 procent av den totala försäljningsvolymen.

Den stora ökningen av elbilar beror bland annat på en stark försäljningsstart för nylanserade Hyundai IONIQ 6 och Genesis GV60 och fortsatt högt intresse för Hyundai IONIQ 5.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.