Officiellt: Lexus visar de första bilderna på sin nya elbil

Genom ett ytterst kort pressmeddelande visar Lexus upp de första bilderna på sin nya elbil. Den har fått namnet Lexus RZ och tar formen som en eldriven suv.

För tillfället får vi inga fler detaljer än så. Men vi kan anta att den delar en hel del likheter med koncernsyskonet Toyota bZ4X eller Subaru Solterra som den delar drivlina med.

Vi kan då anta ett batteri på 71,4 kWh, en räckvidd på omkring 450 kilometer och en motoreffekt på mellan 150 till 160 kW beroende på om man väljer framhjulsdrift eller fyrhjusldrift.

Mer av elbilen ser vi i filmen och på bilderna nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=Iw9GugTqCPI

Det finns idag inga officiella uppgifter om när Lexus RZ lanseras. Men vi kan gissningsvis förvänta oss en premiär under det kommande året – då man antagligen inte ligger långt efter koncernsyskonet Toyota.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.