Officiellt: Det kommer elbilar från Volkswagen R

Volkswagens prestandadivision Volkswagen R kommer att placera sig som ett fristående märke i framtiden. Det kommer man att markera genom att öppna sin egen paviljong vid Volkswagen-parken Autostadt i Wolfsburg till sommaren.

Men det är också i samband med det tillkännagivandet som man tydligt markerar att Volkswagen R också kommer att finnas kvar när Volkswagen helt och hållet har skiftat om till elbilar.

– Med vår egen paviljong i Autostadt tar vi nu nästa steg för att ytterligare öka kännedomen om oss som ett prestandavarumärke. Med vår övergång till ett helt elektriskt varumärke kommer vi också att intensifiera R-kundupplevelsen genom exklusiva insikter om konceptbilar och ny teknik, berättar Reinhold Ivenz, chef för Volkswagen R.

Volkswagen R ska nu positionera om sig för framtiden. Baserat på de fyra pelarna prestanda, design, innovation och kvalitet kommer portföljen gradvis att förändras genom introduktionen av helelektriska R-modeller.

Någon tidsram för när Volkswagen R kan visa upp den första elbilen framkommer inte, men för två år sedan sa Reinhold Ivenz lite löst i en intervju att det kanske kan bli detta året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.