Officiellt: BYD kommer till Sverige i oktober – Hedin Bil blir återförsäljare

Sedan ett år tillbaka har BYD sålt elbilar i Norge. Inför helgen berättade BYD att man gör sig redo att fortsätta sin expansion med elbilar på fler marknader i Europa. Idag är det officiellt att det blir Hedin Mobility Group som kommer bli återförsäljare av BYD:s personbilar i Sverige och Tyskland.

I ”BYD pioneering stores” kommer kunder att kunna kolla in de senaste elbilarna från BYD. Den första butiken är planerad att öppna i Stockholm i oktober. Försäljningen kommer att ske genom Hedin Bil i Sverige och genom ett antal utvalda återförsäljare i Tyskland.

Försäljningen ska starta i oktober och de första leveranserna väntas under årets fjärde kvartal. Vilka modeller BYD kommer att sälja i Sverige blir officiellt först i september.

– Vi är stolta över att inleda detta partnerskap med BYD och över möjligheten att representera ett så banbrytande varumärke. Detta understryker Hedin Mobility Groups ambitioner att vara en ledande mobilitetsleverantör och en bidragande kraft i elektrifieringen av den europeiska bilparken. Att växa vår distributionsverksamhet är centralt för våra strategiska planer framåt, säger Anders Hedin, VD för Hedin Mobiity Group.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.