Officiellt: Alpine lanserar eldriven city-sportbil 2024

Alpine kommer i maj visa upp ett helt nytt koncept på en ny elbil. Konceptet får namnet Alpine A290_β (uttalas beta) och tar formen av en city-sportbil, avslöjar Alpine i en kort teaser.

Konceptet ska sedan mynna ut i en produktionsklar elbil med premiär under 2024. Av skissbilden ovanför att döma kommer det antagligen finnas likheter med koncernsyskonet Renault 5 som också kommer nästa år.

Namnet på modellen följer Alpines befintliga namnstrategi med ett A följt av tre siffror. Tvåan motsvarar bilens storlek, och 90 är märkets märkning för ”mångsidiga livsstilsbilar”. Rena sportbilar har exempelvis siffran 10.

Grekiska symbolen β (beta) kommer bara att sitta på prototypen innan den slutgiltiga versionen är klar.

– Alpines konceptbil A290_β ger en antydan om märkets framtida kompakta elektrifierade sportbil och innebär att Alpine går in i en ny era, skriver Alpine.

Alpine A110 E-Ternite.

Tidigare har Alpine visat upp ett koncept på en sportig elbil med namnet Alpine A110 E-Ternite. Den har bland annat en elmotor på 178 kW (242 hk) som tar bilen från 0 till 100 km/h på 4,5 sekunder. Toppfarten är 250 km/h och räckvidden på en laddning är 420 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.