Officiella bilder på el-Saaben, NEVS 9-3 och 9-3X SUV

För ett tag sedan läckte det ut ett gäng bilder på vad som påstods vara nya elbilen från NEVS – den nya el-bilsatsningen som uppstod ur det som tidigare var Saab. Tack och lov visade inte bilderna verkligheten. Bilderna visade en utdaterad Saab där grillen helt sonika plockats bort.

Men nu har NEVS släppt officiella bilder på NEVS 9-3, elbilen sprungen ur forna Saab 9-3. På bilderna ser vi en betydligt mer uppdaterad och modern bil med bekanta från de sista Saab-bilarna som tillverkades.

Bilen saknar sidobackspeglar, istället har dessa ersatts av kameror.

Utöver bilderna på en sedan har NEVS också släppt bilder på en SUV-variant, de kallar 9-3X.

Det är NEVS 9-3

Nya NEVS 9-3 bjuder på ny teknik och innovation, med ett arv av design, säkerhet och kvalité som Saab stod för, säger NEVS. Bilen kommer tillverkas i Kina och redan nu har 150 000 bilar beställts av kinesiska företag. Första leveransen kommer ske i 2018.

Om en vecka kommer vi få veta mer, då NEVS avtäcker bilen på ett elektronikevent i Kina den 7-9 juni.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.