Nytt premiärdatum för elbilen Hyundai Ioniq 5 – flyttad till mitten av februari

Det var tänkt att Hyundai skulle visa upp nya elbilen IONIQ 5 i början av den här veckan. Planerna grusades sig för Hyundai och teaservideon med inbjudan till premiären plockades ned.

Nu skriver den koreanska bloggen The Korean Car Blog att premiären istället kommer att äga rum den 16 februari 23 februari. Förseningen ska enligt bloggen ha berott på missförstånd kring lokala europeiska pandemiregler.

Enligt tidiga uppgifter kommer Hyundai Ioniq 5 med två batteristorlekar. En variant på 58 kWh med en räckvidd på omkring 460 kilometer. De rapporteras också om ett större batteri på 73 kWh och en räckvidd på upp till 550 kilometer.

IONIQ 5 med solpaneler på taket

Hyundai IONIQ 5 kan dessutom komma att utrustas med solpaneler på taket. Det avslöjar spionbilder på kamouflerade bilar som setts ute på vägarna. Att solpanelerna når produktionsversionen låter inte som en omöjlighet. Hyundai har nämligen experimenterat med det.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.