Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Elbilen Porsche Taycan kommer allt närmre sin premiär. I veckan besökte Stefan Weckbach, Vice President Model Line Taycan, experter från politiken och näringslivet vid ett besök i Norge – ”en pionjärmarknad för elektrisk mobilitet i Europa”, som Porsche uttrycker det.

Stefan Weckbach mötte även presumtiva kunder på Taycan för ett personligt samtal. Naturligtvis förblev alla hemliga fakta om Taycan outtalad, men ett par detaljer delade man med sig av.

I slutet av presentationen avslöjade Stefan Weckbach ett par nyheter: Porsche Taycan kommer att erbjudas som 4+1-sitsig, den blir tillgänglig med en genomlastningslucka i baksätet och den kommer att göra sin bilsalongsdebut i september på IAA i Frankfurt.

Porsche Taycan har som nu bekräftat premiär i september och lanseringen är planerad till slutet av året. Taycan ska kunna accelerera från 0 – 100 km/tim på under 3,5 sekunder. Räckvidden uppges vara mer än 500 km enligt NEDC. Porsche Taycan ska också kunna snabbladdas för att nå 100 km räckvidd på mindre än fyra minuter.