Nytt leveransbesked för Tesla Model Y i Sverige – väntar sannolikt in fabriken i Berlin

Tesla Model Y visades för första gången upp för omvärlden i mars 2019. Drygt ett år senare, i mars 2020, startade de första leveranserna i USA. Förra månaden började Tesla dessutom att leverera inhemskt tillverkade Tesla Model Y i Kina.

På den svenska webbplatsen har vi sedan avtäckningen för två år sedan mötts av formuleringen ”produktion är förväntad att inledas i början på 2021” kring de svenska leveransbeskeden. Detta besked är nu ändrat.

I dagarna ändrades uppgiften till ”produktionen förväntas att inledas i mitten av 2021”. Det är sannolikt att Tesla valt att tillgodose den Europeiska marknaden med Tesla Model Y tillverkade i Europa. Den fabriken står klar utanför Berlin första till sommaren.

Den version av Model Y som tillverkas i Berlin kommer att få en hel del nya innovationer. Bland annat ny batteriteknik och en ny typ av bottenplatta där batteripaketet är en del av konstruktionen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.