Nytt laddnätverk ska göra det enklare för elbilister att ladda elbilen

Det finns lika många appar och laddbrickor som det finns leverantörer av laddstationer utmed våra svenska vägar. Det kan ibland vara utmanade att hålla rätt på apparna och prislistorna hos de olika leverantörerna. Nu ska det bli ändring på det.

Konsumentorganisationen Elbil Sverige lanserar tillsammans med Hubject och GreenCharge Infra ett roamingnätverk som ska vara öppet för alla elbilister. Initialt kommer man lansera i Sverige, men planen är på sikt att också nå ut i hela Norden och sedan vidare ut i övriga Europa.

Det nya roamingsystemet byggt runt ett gemensamt företag med namnet GC-EX. Man erbjuder alla tjänsteleverantörer och operatörer att gå med. Dessutom erbjuder man ytterligare tjänster som kartor, evenemang och paketerbjudanden.

– I takt med att försäljningen av elfordon ökar blir laddinfrastruktur, tillgänglighet och enkelhet vid laddning allt viktigare. Vår organisation arbetar med helheten kring elfordon i samhället. Då är det väldigt viktigt med ett enhetligt roamingsystem som detta, menar Göran Fredriksson, kommunikationsansvarig på Elbil Sverige

Mer information ska komma under nästa vecka, meddelar Elbil Sverige via ett mail till Allt om Elbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.