Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Nytt kraftigare batteri från Tesla godkänt av Hollands transportmyndighet

RDW, holländska motsvarigheten till Transportstyrelsen har godkänt en rad nya modeller från Tesla. Nämligen en 100kWh-modell av Model S och Model X.

För att få sälja en bil inom EU måste den godkännas av Transportstyrelsen i ett EU-land. RDW, holländska motsvarigheten till Transportstyrelsen har godkänt en rad nya modeller från Tesla. Nämligen en 100kWh-modell av Model S och Model X.

Det har länge spekulerats i att det ska komma en modell med ett batteri på 100kWh. Det här beskedet tyder på en 100 kWh-variant av Tesla Model S och Model X. Troligtvis i form av en 100D, P100D, and P100DL (Ludicrous mode).

Räckvidden uppges till 613 km, enligt europeiska måttstandarden NEDC. Det är 56 km extra, mot dagens värsting som når 557 km.

När vi kan förvänta oss det nya alternativet är oklart, men det är definitivt ett slag mot konkurrenter som väntas lansera sina första Tesla-utmaningar med upp till 500 km räckvidd i höst.

Upptäckten gjordes av den holländska bloggaren Jasper Verweij och på hans blogg går det att läsa om fler indikationer som tyder på en 100kWh-variant.

Tesla 100Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Volkswagen, som en påminnelse inför lanseringen av ID.4 imorgon, visar nu upp en teaser på ljussignaturen hos den nya elsuven. Tidigare smyckade vi våra...

Eldrift

Ikväll klockan 22.30 startar livesändningen av två Tesla-evenemang. Först ut är Teslas årsmöte för aktieägare och direkt därefter följer det efterlängtade evenemanget Tesla Battery...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons