Nytt kraftigare batteri från Tesla godkänt av Hollands transportmyndighet

För att få sälja en bil inom EU måste den godkännas av Transportstyrelsen i ett EU-land. RDW, holländska motsvarigheten till Transportstyrelsen har godkänt en rad nya modeller från Tesla. Nämligen en 100kWh-modell av Model S och Model X.

Det har länge spekulerats i att det ska komma en modell med ett batteri på 100kWh. Det här beskedet tyder på en 100 kWh-variant av Tesla Model S och Model X. Troligtvis i form av en 100D, P100D, and P100DL (Ludicrous mode).

Räckvidden uppges till 613 km, enligt europeiska måttstandarden NEDC. Det är 56 km extra, mot dagens värsting som når 557 km.

När vi kan förvänta oss det nya alternativet är oklart, men det är definitivt ett slag mot konkurrenter som väntas lansera sina första Tesla-utmaningar med upp till 500 km räckvidd i höst.

Upptäckten gjordes av den holländska bloggaren Jasper Verweij och på hans blogg går det att läsa om fler indikationer som tyder på en 100kWh-variant.

Tesla 100

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.