Nytt koncept: Polestar O₂ är en eldriven roadster för en ny elektrisk era

Idag, efter några teaserbilder igår, visar Polestar upp ett nytt koncept på en ny sportig roadster. Elbilen med namnet Polestar O2 är en öppen prestandabil som ska leverera en kittlande körupplevelse lovar Polestar.

– Polestar O2 visar riktningen för vårt varumärke. Den visar upp vår framtida potential och är ett smakprov på vad vi kan designa och konstruera med den talang och teknik vi har internt. Bilen ser fantastisk ut och det är en underbar upplevelse att kunna köra med taket nere utan att höra en förbränningsmotor, kommenterar Thomas Ingenlath, Polestars VD.

O2 är nära besläktad med konceptbilen Polestar Precept men har har fått en egen visuellt distinkt karaktär. Enligt Polestar ska designen vara exempel på hur ett formspråk kan anpassas till olika karosstyper och fortfarande visa ett starkt släktskap.

– Den här bilen förenar teknik och konst, precision och skulptur; den har en bestämd attityd utan att vara aggressiv, förklarar Polestars designchef Maximilian Missoni.

Polestar O2 har de klassiska sportbilsproportionerna med en låg, bred kaross, en kompakt 2+2-kupé, minimala överhäng och ett långt axelavstånd. Samtidigt ger den en modern och elektrisk känsla, menar Polestar.

Aerodynamiken är anpassad för att maximera räckvidden genom dolda designfinesser. Här finns integrerade kanaler som förbättrar luftflödet över hjulen och karossidorna och bakljus som skär genom luften på ett sätt som minskar turbulensen bakom bilen.

https://www.youtube.com/watch?v=ZBUvQVVzuec

Egen drönare

Polestar O2 är också utrustad med en autonom kameradrönare som finns integrerad bakom baksätet. En särskild vinge som åker upp bakom baksätet skapar ett lugnt område med undertryck som gör att drönaren kan lyfta även under färd.

Drönaren följer automatiskt bilen i hastigheter upp till 90 km/h och spelar in videofilmer medan man kör.

– Vi ville betona de nya sätt på vilka man kan uppleva en bil som Polestar O2. Att integrera en autonom kameradrönare var något som gjorde att vi kunde tänja på gränserna för innovation. Att kunna använda drönaren snabbt utan att först behöva stanna och lasta av den är en viktig fördel med denna innovativa design, berättar Maximilian Missoni.

Föraren kan välja mellan en vy ovanifrån eller en mer actionfylld vy med en sportigare stil. Videoklippen kan redigeras och delas direkt från bilens 15 tum stora infotainmentskärm när bilen står parkerad.

https://www.youtube.com/watch?v=016m0D03m54
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.