Nytt koncept: Mercedes visar upp G-klass som elbil

Mercedes har idag visat de första bilderna på ett koncept av en helt eldriven Mercedes G-klass. Konceptet föreställer ”en nära produktionsklar version av en framtida helelektriskt off-road-ikon.”

G-klass har under flera decennier satt standarden för Mercedes terrängsortiment. Under de senare åren har den fått kraftfulla motorer, påkostad lyx och en prislapp på en bra bit över en miljon kronor.

Nya eldrivna G-klass beskrivs som en spegling av de alla ikoniska element som vi känner igen från de tidigare generationerna. Både exteriört och interiört. Mercedes är sparsamma om de tekniska specifikationerna. Konceptet har dock fyrhjulsdrift, och en växellåda i två steg för att klara alla utmaningar terrängen kan medföra.

– Där marknaderna tillåter kommer Mercedes-Benz att vara helt elektrisk innan slutet av decenniet. Vi vill inspirera våra kunder att byta till elektrisk mobilitet med övertygande produkter. En ikon som G-klassen uppfyller denna uppgift perfekt, säger Markus Schäfer COO för Mercedes-Benz Cars.

Batterierna ligger lågt i golvet vilket kommer ge eldrivna G-klass bättre terrängegenskaper än någonsin. Den elektriska drivlinan kommer dessutom kunna erbjuda enorm dragkraft, avslutar Mercedes. När konceptet kommer bli förverkligat avslöjar Mercedes inte.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.