Nytt eldrivet koncept på klassiska Jeep CJ7

Jeep förbereder sig för att rulla ut sin första helt eldrivna bilmodell. Det är Jeep Avenger, speciellt utvecklad för den europeiska marknaden, med lansering nästa år.

Jeep Avenger tar formen av en robust men civiliserad SUV. Även om det är en Jeep så är det inte riktigt den traditonella ”ursprungs-Jeepen” som många tänker på.

Därför väljer Jeeps tillbehörsavdelning Mopar nu att visa upp ett helt nytt koncept på fordonsmässan SEMA i Las Vegas. Det i form av en elektrifierad version av klassikern Jeep CJ7.

Konceptet Jeep CJ Surge Concept har fått ett batteripaket på 50 kWh placerat bak på fordonet i en specialutvecklad plåtlåda. Under huven fram gömmer sig en elmotor med en effekt på 200 kW (272 hk). Fordonet har så klart också fyrhjulskapacitet.

Om Jeep kommer förverkliga Jeep CJ7 som elbil återstår att se. Kanske blir det så att Mopar kommer erbjuda konverteringskit för entusiaster som vill gå över till eldrift?

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.