Nytt batteripack gör Tesla Model S kvickast i världen

Nu är det bekräftat. Tesla Model S P100D med Ludicrous mode är här. Det gör den till den kvickaste produktionsbilen i världen. Med 0-100 km/h på 2,5 sekunder, ser den sig endast slagen av LaFerrari och Porsche 918 Spyder – två biler inte inte längre produceras. I sin klass är Model S helt ensam.

Det nya batteripaketet på 100kWh ger en räckvidd på 613 km enligt vår europeiska måttstandard, vilket är den längsta räckvidden för en elbil idag.

Kommer även till Model X

Det större batteripaketet kommer så klart också till Model X, vilket gör den till den snabbaste SUV:en i världen, med 0-100 på 2,9 sekunder. Med en utlovad räckvidd på 542 km enligt den europeiska måttstandarden kommer du troligt till och med i praktiken för första gången kunna ta dig från Göteborg till Stockholm non-stop med hela familjen. Om inte så lär du ändå behöva ta dig en bensträckare vid en supercharger halvvägs för att ladda dina egna batterier.

Uppgradera din P90D

Tesla skriver vidare att det kommer finnas möjligheter, att mot kostnader kunna uppgradera sin p90D till ett 100kWh-pack. Om du inte hunnit få din beställda P90D blir kostnaden $10 000. Om du redan hunnit få den har du ändå möjligheten att återvinna ditt gamla batteripaket och få ett nytt för $20 000. Kostnader och möjligheter för det i Sverige är dock ännu okänt.

Subventionerar framtiden

Tesla Motors har en klar och tydlig affärsmodell, och dagens dyra modeller ska alltid finansiera framtidens billigare modeller. Model S P100D och Model X P100D är dyra bilar, men försäljningen finansierar just nu utvecklingen av Model 3, betonar Tesla.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.