Nya Zeekr 001 laddar 10-80 % på 11 minuter

Zeekr 001 uppdaterades nyligen i Kina och med den kom en hel de förbättringar till drivlinan jämfört med den 001 som Zeekr nu säljer i Sverige. Den bjuder på högre motoreffekt, längre räckvidd och kanske det viktigaste om man ska åka långt, riktigt snabb snabbladdning.

De kinesiska elbilstillverkarna har på senare tid utmärkt sig på snabbladdningsfronten. Medan vi harvar runt och tycker att 20 minuter är häftigt snabbt, så finns det nu på den kinesiska marknaden flera modeller som laddar fullt på halva den tiden. Li Auto är ett av märkena som imponerade i våras med sin minibuss Mega och laddade 10-80 procent på 10 minuter och 36 sekunder.

Nya Zeekr 001 som är baserad på en 800-voltsarkitektur påstås alltså inte heller vara något undantag – något som nu bevisas i en video. Den nya 001 är utrustad med ett LFP-batteri på 95 kWh och når laddningseffekter på över 530 kW. Själva laddningen från 10 till 80 procent tog endast 11 minuter och 11 sekunder.

I videon nedanför får vi se hela laddningsförloppet:

Nya Zeekr 001 med dessa laddeffekter är alltså inte den Zeekr som leveras i Sverige. Här i Sverige laddar 001 från 10 till 80 procent på 30 minuter.

– Det finns för närvarande inga nya modellplaner för den europeiska marknadsintroduktionen. De nya funktionerna och tekniken kommer säkert att introduceras i Europa, men i ett senare skede jämfört med Kina, sa Gerald Kahlke, PR-chef för Zeekr Europa till Allt om Elbil i samband med lanseringen av nya 001 i Kina.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.