Nya Volvo C40 är här – elbil med coupélinje och 420 kilometer i räckvidd

Här är en första titt på Volvos nya elbil Volvo C40. Elbilen är något mindre än sitt större syskon XC40 och får en mer sluttande taklinje och kaross. Modellen blir fyrhjulsdriven genom dubbla elmotorer, placerade på fram- och bakaxeln.

Volvo C40 får ett batteri på 78 kWh och snabbladdning upp till 80 procent ska vara möjlig på 40 minuter. Den förväntade räckvidden är på omkring 420 km, uppger Volvo. Prestandamässigt ska den klara 0-100km/h på 4,9 sekunder.

Volvo C40 ska erbjuda en hög sittposition, vilket ska vara något de flesta Volvoförarna föredrar. Bilen kommer i en rad olika färg- och dekoralternativ som är unika för modellen, men valmöjligheterna kommer i övrigt hållas enkelt och begränsat. Volvo stoltserar också med att C40 är den första Volvomodellen som är helt läderfri.

Infotainmentsystemet bygger på Google Android, precis som hos Polestar 2 och Volvo XC40. Volvo C40 kommer dessutom med möjligheten till trådlösa Over-the-Air-uppdateringar. Bland annat räknar Volvo med att kunna förbättra räckvidden i framtiden genom trådlösa uppdateringar.

Den nya elbilen kommer endast att säljas online, men visas upp hos återförsäljare, i studios och popup-butiker. Redan nu går den att se i New York, Milano och Tokyo, avslöjade Volvo under presentationen.

På uppvisning i Sverige kommer Volvo C40 först imorgon. Den 3-7 mars visas den upp på Volvo Studio Stockholm på Jussi Björlings allé 5. 


Tillverkningen av Volvo C40 Recharge startar i höst och kommer byggas i fabriken i Gent. Ännu har Volvo inte presenterat några priser.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.