Nya Volkswagen GTI-logotypen pekar på en eldriven framtid

En färsk ansökan i det tyska patent- och varumärkesskyddsregistret avslöjar spännande tankebanor hos Volkswagen. I registret finns en ny GTI-logotyp registrerad, där i:et bytts ut mot en blixt.

Den nya loggan andas utan tvekan elektrifiering, och kan möjligtvis öppna vägen för en ny era prestandadrivna elbilar från Volkswagen. Volkswagen placerar idag emblemet GTX på sina elbilar med lite mer prestanda och fyrhjulsdrift.

GTI är dock synonymt med mer prestanda och sport hos Volkswagen, och behöver inte heller innebära fyrhjulsdrift. Samtidigt har Volkswagen under våren betonat vikten av att inte tappa sin historia, och att man som företag måste bevara ikoniska namn som Golf och GTI.

– Det finns en koppling mellan VW och ID, och det finns ingen anledning att slopa ID-namnet. Vi har också ikoniska varumärken som Golf och GTI. Det vore galet att låta dem försvinna. Vi kommer att hålla fast vid ID-logiken men ikoniska modeller kommer att bära ett namn, sa VW-chefen Thomas Schäfer i en intervju i slutet på förra året.

Volkswagen ID.7 kommer exempelvis i ett GTX-utförande, men det hade så klart varit mer effektivt att lansera en bakhjulsdriven prestandaversion. Det för att ta fasta på ID.7-signumet att vara en så effektiv elbil som möjligt. Om vi kommer att få se en ID.7 GT⚡ återstår dock att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.