Billigare Kia EV9 klar för Sverige – börjar på 807 900 kronor

Kort efter introduktionen av Kia EV9 GT Line lanserar nu Kia två nya versioner av storsuven på den svenska marknaden. Det genom de lägre utrustade modellvarienterna Kia EV9 och EV9 Plus.

Båda versionerna får samma drivlina med fyrhjulsdrift som GT Line-versionen. Det innebär en motoreffekt på 283 kW (384hk). Även batteristorleken på 99,8 kWh är densamma men räckvidden blir något längre, upp till 512 kilometer genom mindre 19-tumsfälgar. Istället för 21 tum.

Priserna för Kia EV9 startar på 807 900 kronor och EV9 Plus börjar på 837 900 kronor. Något lägre än GT Line som kostar från 869 900 kronor.

Designchef Karim Habib (vänster) och jag. Han var särskilt förtjust i detaljarbetet på Kia EV9 och talade länge om finishen på emblemet.

De nya basmodellerna innebär att utrustningslistan blir något kortare i EV9 och EV9 Plus. GT-Line designdetaljerna försvinner, solluckan i taket och headup-displayen faller bland annat bort. Det sjusitsiga utförandet blir dock standard.

Ingen kontrastfärg på basmodellernas sidospeglar.

EV9 får adaptiv farthållare, elmanövrerade stolar som är ventilerade fram och på ytterplatserna i andra raden som standard. EV9 Plus får ytterligare tillägg som bland annat autobroms vid backning, Relaxation-stolar i fram, massage i förarstolen och quiltad veganläderklädsel. 

– Kia EV9 har fått ett mycket gott mottagande och vi märker att det är en efterlängtad bilmodell. Det finns inte så många sjusitsiga SUV:ar att välja mellan. Att vi nu kan erbjuda den i fler modellversioner kommer att göra den tillgänglig för ännu fler köpare som behöver en rymlig elektrisk SUV, säger Joakim Jöhncke, produktchef på Kia Sweden.

Relaterat: Provkörning av Kia EV9 GT Line.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.