Nya uppgifter Volvo XC90 – kommer som elbil

Volvo kommer att lansera en helt eldriven Volvo XC90 Recharge. Uppgifterna kommer från South Carolina-baserade lokaltidningen The Post and Courier vars hemvist är i staden där bilen ska tillverkas.

En ny batterifabrik med byggstart i höst ska byggas i anslutning till fabriken där nya Volvo XC90 Recharge ska tillverkas. Beslutet på att bygga batterifabriken intill fabrik är en kostnadsfråga. Det blir helt enkelt för dyrt att tillverka batterierna på annat håll och frakta dem till South Carolina.

Batterifabriken kommer att stå klar till nästa generation XC90 lanseras. Tillverkningen ska enligt artikeln påbörjas tidigt 2022.

– Batteriet är stort och kommer i princip täcka hela undersidan av bilen, säger Dallas Bolen, chef på Volvos lanseringsteam, och fortsätter: ”Den måste ha mycket kraft”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.