Nya uppgifter om Zeekr X – räckvidd, prestanda och mått

Zeekr har siktet på Europa i år och en av modellerna som väntas göra entré med den lanseringen är Zeekr X. Bilmärket som har sitt designcenter i Göteborg ingår i Geely-koncernen.

Vi har redan fått se de första bilderna på elbilen, men nu kommer också de första uppgifterna om dess specifikationer. Det är i vanlig ordning Kinas ministerium för industri och informationsteknologi (MIIT) som certifierat modellen och därmed har också specifikationerna blivit kända.

Zeekr X kommer erbjuda en räckvidd på mellan 500 till 560 kilometer beroende på batteristorlek. Väl värt att notera är att det är baserat på Kinas mycket generösa körcykel CLTC. Översatt i europeiska WLTP kan vi antagligen förvänta oss mellan 400 och 450 kilometer.

Instegsmodellen blir bakhjulsdriven med en motor på 200 kW (272 hk). Även en fyrhjulsdriven modell är aktuell som genom två motorer som kan leverera en effekt på 320 kW (428 hk).

Vad som också är intressant i sammanhanget är att Zeekr X delar plattform med den redan lanserade Smart #1 men också Volvos nästa elbil EX30 som har premiär i juni.

Storleksmässigt mäter Zeekr X 4450 mm i längd, 1836 mm i bredd och 1572 mm på höjden. Hjulbasen är 2750 mm. Vikten kommer att landa på mellan 1840 och 1945 kilo beroende på batteristorlek.

Zeekr X har premiär på bilsalongen i Shanghai den 18 april. Det finns idag inga uppgifter om priset.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.