Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Nya uppgiften: Volkswagen har börjat tillverka el-SUV:en ID.4

Premiären av Volkswagen ID.4 var egentligen tänkt att ske på bilmässan i New York förra månaden. Mässan ställdes tyvärr in på grund av pandemin. Istället fick vi nöja oss med en skriftlig rapport om el-SUV:en som kommer få en räckvidd på upp till 500 kilometer.

Nu kommer nya uppgifter från en tysk YouTuber som bjudits in till Volkswagens fabrik i Zwickau. Syftet var att prata om Volkswagen ID.3, men på plats såg han också ID.4.

– Jag såg ID.4 på produktionslinan. Storleksmässigt ser den väldigt lovande ut. Storleksmässigt kommer den vara i ugnefär samma storlek som Tesla Model Y, säger YouTubern i klippet.

Av sekretesskäl fick han inte filma inne från produktionslinan. Så vi får lita på hans ord. Klippet kan du se nedan – och det finns engelsk textning att slå på om tyskkunskaperna fallerar:

Volkswagen kommer att visa upp elbilen ID.4 i slutet på detta året. De första leveranserna lär komma i början på 2021. Till skillnad från ID.3, som bara är ämnad för Europa ska ID.4 säljas globalt.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Volvo och Volkswagen är de enda biltillverkarna med tillverkning i Europa som är redo nog att ställa om till elbilar och klara EU:s mål...

Eldrift

Tysklands transportminister Andreas Scheuer vill att Tesla öppnar upp sitt nätverk av snabbladdare i landet. Anledningen är att Andreas vill säkerställa att landets laddnätverk...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons